Márton nap babaszemmel
„Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik”
... hát akkor nosza!
A liba ízanyagban gazdag, magas zsírtartalmú barna húsú szárnyas. Hagyományos körete a burgonya és a párolt vörös káposzta. Jól illik hozzá a kakukkfű, zsálya, rozmaring, hagyma és a fokhagyma. Nagyon egészséges hús, (kapaszkodj meg) főként a zsírja miatt.
A sütés során a zsír nagy része kisül, és ez a zsír nagyon kedvező zsírsav összetételű, különösen az egyszeresen telített zsírsavak miatt (ezek a sejtfalak építésében játszanak szerepet, valamint jótékonyan hatnak a gyulladásokra is). Telítetlen zsírsavakban is gazdag a libazsír (ebből a szempontból jobb, mint a disznózsír vagy a vaj).
Szóval nemcsak nagyon finom tud lenni, hanem egészséges is!
Szemünk fénye 12 hónapos korától fogyaszthat libahúst, szóval kapjon ő is a Márton napi libából! A legtöbb gyerek imádja, mert sokkal ízletesebb, mint a csirke hús! Nálunk egyeske egyszer félálomból is felébredt "gagahusi" felkiáltással, mert meghallotta, hogy elkészült. :)