2017. júl 10.

Tanácsok a Facebookról

írta: Vámos Vera
Tanácsok a Facebookról

Egy FB csoportban futottam bele ebbe a "tanácsba".

Egy anyuka kérdezte, hogy mikor, hogyan és mivel kezdje a hozzátáplálást? Valószínű első gyerek. Lehet, hogy nagymamának, védőnőnek, gyerekorvosnak még nem is tette fel ezt a kérdést. 3 hónapos a babája.

Többen tanácsolták, hogy még várjon a hozzátáplálással. Volt, aki leírta, hogy mik az először adható gyümölcsök, válasszon ebből az anyuka (bár azok sem 3 hósan adhatóak). És volt egy "hangos" válasz, hogy ne tököljön: fogjon almát, krumplit, répát. Turmixolja össze és eheti a baba. Pár nap múlva tehet bele barackot is, vagy céklát. Higgye el, így a legegyszerűbb. legjobb. Egyszerre meg fog tudni enni egy tányérral is akár. Ja és ő is így csinálta a gyerekénél, és semmi baja.

Egyrészt szomorú, hogy valaki tudja, hogy egyáltalán nem javasolt ilyen formán "hozzátáplálni", de mégis így csinálta, mert egyszerűbb. Másrészt még szomorúbb, hogy ezt javasolja egy kezdő és bizonytalan anyatársának.

A világhálón kutatni a válasz után még rendben van: mert a sok hülyeség mellett meg lehet találni a korrekt, szakértő válaszokat is. (Bár sokszor nem egyszerű felismerni, mert lehet, hogy a hülyeség van szebben csomagolva.) Viszont laikusoktól infót, tanácsot kérni igenis "veszélyes" lehet, mert mi van akkor, ha csak hülyeséget kapunk válaszul. És mondjuk nem is tudjuk, hogy az. Felelősséget nem vállal senki a rossz tanácsért. Pedig a babaetetés azért nem játék... Óvatosan a FB válaszokkal!

eye-1553789_960_720.jpg

 

 

Szólj hozzá

mások csak óvatosan tanácsok (kért és kéretlen)